zspnr1 200

Klasa III TŻ w ramach współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym w Poznaniu, uczestniczyła w  warsztatach w profesjonalnym laboratorium sensorycznym. Głównym zadaniem dla uczniów było przeprowadzenie badania wrażliwości sensorycznej oraz wykorzystanie wybranych metod sensorycznych do oceny jakości produktów żywnościowych. Uczniowie przekonali się, że nie są daltonistami smakowymi ani węchowymi. Poznali w praktyce metody stosowane w ocenie sensorycznej, wykonując ćwiczenia przygotowane przez  panią dr hab. Marzannę Hęś.

Podczas wycieczki uczniowie zapoznali się również z produkcją i asortymentem wyrobów ekstrudowanych w zakładzie Good Food w Skórzewie. Poznali produkcję czekolady w teorii i w praktyce uczestnicząc w warsztatach w muzeum czekolady w Poznaniu. Kulminacją wycieczki był trzygodzinny spektakl Zemsta Nietoperza w Teatrze Wielkim.

Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider